marți, 11 august 2009

"Drum bun acasa, duceti vorba!"

a fac aceasta propunere cu convingerea ca Mircea Geoana are si potentialul si capacitatea de invatare necesare pentru aceasta misiune de inalta raspun­dere. Nu vreau sa adaug niciun fel de alte nuante, toti aici de fata ma cunosc bine si stiu sa-mi masor aprecierile, cuvintele si angajamentele", l-a prezentat Ion Iliescu pe candidatul PSD la Presedintie celor aproape zece mii de pesedisti stransi la Consiliul National de la Romexpo.
"In noiembrie se incheie mandatul presedintelui Basescu. Este momentul judecatii supreme a poporului in legatura cu felul in care si-a indeplinit mandatul. Nu am nimic personal cu Traian Basescu si nu am avut si nu am de-a face cu el. Prezenta lui in fruntea statului in ultimii cinci ani a reprezentat un pas inapoi pentru tara", a concluzionat Iliescu. Presedintele PSD i s-a adresat presedintelui de onoare al partidului, spunandu-i: "Domnule Iliescu, am capacitatea sa invat, sa ascult si sa respect. Nu voi ezita nicio secunda sa va cer sfatul in momentele grele pe care Romania le va avea de parcurs". Geoana a tinut sa fie in consens cu fostul lider si in privinta criticilor la adresa sefului statului, afirmand: "PDL trebuie sa fie un partid care sa rupa lesa in care ii tine Traian Basescu. Vreau sa ii asigur si pe democrat-liberali, dar si pe cei din alte partide, ca vom rupe noi lesa si ii vom scapa si pe ei de Traian Basescu, nu doar pe romani" si a incheiat indem­nan­du-i pe cei prezenti: "Drum bun acasa, duceti vorba".
Fostul premier Adrian Nastase, care a recunoscut ca isi doreste sefia PSD daca Geoana e ales presedinte, a intetit si el criticile la adresa lui Basescu. "Trebuie sa fim atenti la partenerii de guvernare, deoarece au inceput sa faca lucrul pe care il cunosc ei cel mai bine: santajul. Ministrii nostri sunt amenintati ca, daca nu canta cum vrea Basescu, vor fi dati afara din Guvern", a subliniat Nastase, adaugand: "Sa le spunem romanilor foarte clar: Guvernul nu este al lui Basescu, este al Romaniei, si pentru interesul romanilor trebuie sa lupte atat ministrii PSD, cat si ministrii PDL. Daca nu o vor face, vor trebui sa plece. Acum sau la toamna, dupa ce il vom invinge pe Traian Basescu".

Niciun comentariu: