marți, 11 august 2009

PSD are dubla personalitate

n Parlamentul European PSD isi combate amendamentele din tara * Casatoriile homosexuale sunt bune
la Bruxelles si rele la Bucuresti

PSD are un dublu limbaj, sustinand initiative care se bat cap in cap la Bucu­resti si Bruxelles. La Bucu­resti partidul lui Geoana vrea sa nu supere alegatorii sau Biserica Ortodoxa, iar la Bruxelles vrea sa se confor­meze liniei PES (socialistii europeni) si presiunilor din partea ONG-urilor "progresiste", care sustin masuri diametral opuse.
In tara e nevoie de voturi de la romani, traditionalisti din fire, iar la Bruxelles de sprijinul socialistilor pentru numirea lui Adrian Severin in functia de comisar european.
Avortul
Subcomisia parlamentara condusa de Victor Ponta care face amendamente la Codul Penal a introdus o prevedere con­form careia se interzice avortul dupa saptamana 24 de sarcina, iar fatul este considerat persoana. Atacat inclusiv in presa de ONG care promoveaza agresiv avortul, Victor Ponta s-a aparat sustinand ca e vorba doar despre o schimbare de terminologie. In Romania, campania "Mame de ingeri", initiata de Bianca Brad, doreste ca fatul sa fie considerat persoana, pentru ca nascutii prematur si decedati sa nu mai fie incinderati in spita­le ci inmormantati de parintii lor. In acelasi timp, eurodeputatul PSD Gabriela Cretu a trimis marti o scrisoare Robertei Anas­tase presedintele Camerei Depu­tatilor in calitatea
sa de co-presedinte al grupului de lucru din Parlamentul European pentru sanatatea reproducerii si HIV/ SIDA, prin care se opune amen­damentelor Comisiei Ponta. In scrisoare, Cretu se arata "alar­­­mata"de interzicerea avortului dupa 24 de saptamani precum si de acordarea de personalitate fatului si semneaza alaturi de eurodeputate ca Luisa Morgantini, comunista sau Veronique Mathieu, radicala.
Mariajul homosexual
Senatorii PSD, aparatori convinsi ai valorilor familiei, au introdus un amendament la Codul Familiei prin care au cerut sa se stipuleze explicit ca "familia are la baza casatoria dintre un barbat si o femeie". Senatorul Serban Nicolae declara ca precizarea e "preventiva" si ca din casatorie rezulta copii.
La Bruxelles insa, in Parla­mentul European, eurodeputatii PSD au votat cu entuziasm rezolutia propusa de comunistul italian Giusto Catani, prin care se recomanda
tuturor tarilor membre legiferarea casatoriilor homosexuale. De asemenea, rezolutia cere ca tarile care nu au asemenea prevedere in legislatia nationala sa recunoasca mariajele homosexuale incheiate in alte tari membre. Rezolutia "Catani" a fost salutata cu entu­ziasm de organizatiile de homo­sexuali, lesbiene si travestiti, dar condamnata de organizatiile crestine. PSD a votat "da" pen­tru a se conforma indicatiilor Grupului socialist din PE.
Convingeri negru pe alb
" S-a ajuns sa fie atacata institutia fundamentala a familiei, punandu-se problema inclusiv in tara a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex", sustineau pesedistii in expunerea de motive la Senat. La Bruxelles, eurodeputatii PSD au cerut Comisiei Europene "sa se asigure
ca statele membre aplica principiul recunoasterii reciproce a cuplurilor homosexuale, indiferent daca sunt casatorite sau traiesc in parteneriat civil".

Niciun comentariu: